16 Nisan 2010 Cuma

VERY SLOW DECAY..

"Response Paper" yazmadan once akademik kaygilar ve hayata dair sacmalamaya karar vermis bulunmaktayim! Oncelikle, akademi beni bagrina basmiyor nicedir.. Ne bileyim Vangelis artik bana o kadar da yakin hissetmiyor. Sevgi dolu gobegini gormeyeli uzun zaman oldu. Ozledim kendisini. Verdigi odeve gelince: olmadi! Elimden geleni yaptim. Elimden geleni yaparken insanlari da yeterince curuttum! Buna ayrica uzuldum. Sonuc olarak yapamadim. "Epic fail" tadinda hayatima devam etmelerdeyim! Bunu anlatan bir makale yazmam istenirse onu da yapamam. Cunku dusunme kisminda sorun yasamiyorum. Aktarimda son derece basarisizim. Kafamda binlerce sey ucusuyor mutemadiyen ve ben iclerinden bir tanesini secip de derinlemesine irdeleyemiyorum. Irili ufakli harflerin essiz dansina mudahil olamiyorum, duhul edemiyorum, anlayamiyorum.. Cok utaniyorum bu genc kiz triplerimden! x sahisi sevmiyorum, bunu basaramiyorum, giderek sismanliyorum, sag dudak ucumda bezelye kadar sivilcem var, bira icmeyi severim, insanlari garip hareketlerimle etkilerim, cimenlerde top oynar, sigara icerim, derslere gitmem, bahar gelmis, cigkofte hupletirim arada, insanlar beni yeterince mutlu etmez, gece disari cikarim ama hic eglenmem, nedeni vardir, ortam havasizdir, iceride sigara icilmiyordur, uzun suredir gormedigim bir arkadasim beni ziyarete gelir, keyfim olmadigi icin ona kotu davranirim vs.. Bunlar genclik baslangici donemlere ait dusunceler ve ben hepsini icimde hissetmekteyim. Geriye dogru cokus! Bazen Munir ile okulu birakip hayata karisma espirileri yapiyoruz. "Sanatci olmak guzel olurdu ama ikimiz de akademiye gonulden bagliyiz" diyoruz.. "Hadi gel sanat yapalim, pacalarimizdan aksin!" diyoruz. Ben ona "ne guzel bas gitar caliyorsun sahnede on numara duruyorsun" diyorum. O bana bir sey demiyor ama ben kendime de yeterince gaz veriyorum ve komedili hayallere guluyoruz birlikte. Bu aksam otururken farkettim de; ikimiz de gayet ciddiyiz icten ice.. Yani Munir'i bilemedim simdi ama ben ciddi anlamda dusuncelerdeyim. komik ne? Neden bu konu hakkinda bu kadar yogun konusulup ironik gulusmeler oluyor? Ben nereye gidiyorum? Oysa ki benim facebook account'umda bile "Bogazici Universitesi Ogretim Uyesi" yaziyor. Hem de ben yazmadim! Allah yazdirmis! Cok buyuk sorumluluklar yuklediler uzerime ve ben daha Ingilizce bile bilmiyorum. Bilmeye calismiyorum. Son derece ilgisiz davraniyorum. Madem cok istiyorum neden biraz caba sarfetmiyorum?

Cok uzun suredir aglamiyorum, aglayamiyorum! Gecen gun cok yaklastim ama yine olmadi! Uzerimde agirligini hissediyorum ama kurtulmak icin de aglayamiyor insan! Hani bilincli aglama seansi sacma bir seydir cunku! Bir sey olur, alakasizdir ama bir yerden dokunur.. Saygi duyarim! Cok da basima gelir! Ama "cok sinir yukluyum" aglamak iyi gelir diye aglayamiyor insan! Daha farkli bir zaman-mekan duzlemi? saglanmali! Saglayin! Teker teker gelmeyin! Hep birlikte gelin! Beni de kurtarin, siz de kurtulun artik! Nasil kafalar bunlar?

Yarin cumartesi?
Haftanin en sevdigim gunu?
Olacaklari merak ediyorum..

2 yorum:

msg dedi ki...

bir blogun ilk yorumu. burada ben, msg, concordia, sen. 3 gün sonrasını görememezlikler. herşeye karşı tavrın spontan gelişmesi. farklı aygıtlarla farklı kişiliklerle zaman-mekan karmaşası. iletişmek. öncelikle şunu öğrenmemiz lazım: herşey mümkün. bu özgürlüğün baskısı ve yardımıyla mantıklı olunabilir heralde. hayali kısıtlamalardansa mantık tercih edilesi. valla göt göt konuştuğuma bakma bir şeyi öngörebildiğim falan yok. okul neden okunur ya da neden bırakılır? önkabullerin reddi ve ergen isyankarlığı. bilemiyorum. mevcut ahval ve şerait altında elimden bir şey gelmiyor. pek de düşünesim yok. beşiktaştaki yokuşta yukarı bakmayıp kendimi ege köylerinin hayatın kahve ekseninde en fazla dönenlerinden birinde düşündüm. hava tatlandı, yorgunluğum gitti. utanmasam zeytinyağı, deniz, kekik.. oysa ki ben ege ye kışın giderim. bende değişen bir şeyler var. bahar.

geçen bir arkadaş söyledi. kendine çok iyi bakıyormuşsun. doğru mu? sevgiler.

Concordia dedi ki...

kendime iyi baktigimi soyleyen arkadas cok dogru soylemis! oncelikle bloguma gelen ilk yorum icin tesekkur ediyorum! zaman zaman anlasilabildigimi bilmek gurur verdi bana! kisin ege'de olmak fazla yagmur yemek anlamina geldigine gore ve bahar da geldigine gore, tatilde seni nereye ugurluyoruz guzel kardesim? fazla zaman kalmadi karar vermek icin? dogu-bati? medeniyetler catismasi?